„Трите мечки“ идват в Монтана

Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиян Вергов, или както са кръстени „Трите мечки“, ще гостуват в Монтана с комедията от Золтан Егреши „Спанак с картофи“.
Представлението ще е на 29 септември от 19,00 часа в Голяма зала на театъра и е част от есенното им турне.
Режисьорът Богдан Петканин е постановчик на заглавието, а сценограф е Петьо Начев.
Въпреки кулинарния привкус в заглавието, комедията „Спанак с картофи” наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача. Трима мъже, уж колеги, уж дружески настроени, а същевременно съперници за жени и постове. Дали ще спазят уговорката да „работят в екип” в името на общия успех и Големия футбол и дали ще им се размине само с нецензурния припев „Съдията, съдията…” Актьорите доказват, че на футболни съдии може да се ръкопляска само в театралната зала.
Авторът на комедията „Спанак с картофи“ Золтан Егреши е роден в Будапеща през 1967 г. През 1990 г. завършва будапещенския университет „Лоранд Йотвьош” със специалност унгарска филология и история. Бил е сътрудник на редица вестници и списания. През 2000 г. получава стипендия „Ищван Йоркен”. Носител е на наградата „Ерньо Сеп” (1999). Сред пиесите му се отличават: „Ревицки”, „Португалец”, „Делото Антал Немет”, „Три ковчега”, „Синьо, синьо, синьо”, „Изгубен рай”, „Рожденият ден на Чимпи”. „Спанак с картофи“ е написана през 1998 година.
Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Юлиян Вергов ще очакват монтанската публика на 29 септември, четвъртък, от 19,00 часа в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана.