„ОРКЕСТЪР „ТИТАНИК“ НА ХРИСТО БОЙЧЕВ ИДВА В МОНТАНА

Комедията „Оркестър „Титаник“ на хасковския театър ще гостува на 11 октомври от 19,00 часа в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана.
Режисьорът Дамян Тенев е избрал за ролите на Доко, Луко, Мето, Любка, Хари - Красимир Митев, Емануил Костадинов, Петър Влайков, Пламен Петков, Станислава Николова, Иванка Шекерова.
Четирима скитници живеят на една изоставена гара, където нито един влак не спира. Но един ден спира международен влак и от него слиза пропаднал илюзионист. Оказва се, обаче че той е открил тайната на “магическото изчезване” и заедно със скитниците, той успява да реализира най-грандиозния номер на света . Това е накратко сюжетът на пиесата, изкушила не един и двама режисьори у нас, сред които Андрей Калудов и Пламен Панев. «Оркестър Титаник», заедно с "Полковникът птица" и "Районна болница”, е една от най-поставяните по света пиеси на Христо Бойчев. Играна е на десетки езици от най-северния задполярен театър в Норилск (Русия) до Кейптаун (Южна Африка) и от Вашингтон (САЩ) до Сидни (Австралия). Прочутият шотландски актьор Джон Хана ("Четири сватби и едно погребение", "Мумията", "Спартак") изигра м. г. Хари Худини, в пиесата на Бойчев, на родна сцена.
"Оркестър Титаник" получи през 2002 г. награда "Икар" за най-добра българска пиеса от Съюза на артистите.