„БЪЛГАРИТЕ ИДАТ“ НА 24 ОКТОМВРИ В МОНТАНА

Спектакълът „Българите идат“ на плевенския драматично-куклен театър, който те сами определят жанрово като „БГ SEDIANKA ШОУ“, ще гостува в Монтана на 24 октомври от 19,00 часа в Голяма зала на театъра.
Постановката е плод на сътрудничеството между актьорите от плевенския театър и танцьорите от Северняшки ансамбъл Иван Вълев“.
„Българите идат“ е авторски спектакъл на Димо Дешев по текстове на Елин Пелин, Чудомир, Михалаки Георгиев, Петко Р. Славейков и Йордан Радичков, в него участват: Мариета Калъпова, Ива Николова, Надя Новоселска, Георги Ангелов, Северняшки ансамбъл – Плевен и други.
Разказът на спектакъла ни поставя в днешни дни, когато българските жени, подобно на своите съсестрими от комедията на Аристофан, тръгват и отиват в Европейския парламент с искането, ако Евросъюза ще се управлява през 2018 година от България, то управлението да се даде именно на тях – българските жени, а не на мъжете.
В това свое искане те привеждатдоста примери от българската история, от фолклора и летературата, които ясно даказват женската им теза, че с каквото и да са се захванали българските мъже – винаги се е стигало да провал.
Авторът на постановката Димо Дешев е познат на монтанската публика с комедията „Селото на талъсъмите“, която бе реализирата от ДТ-Монтана и с успех се игра в продължение на няколко сезона.
Спектакълът на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ „Българите идат“ ще се играе на 24 октомври, понеделник, от 19,00 часа в Голяма зала на монтанския театър.
Интересен е факта, че премиерата на заглавието в Плевен ще е на 20 и 21 октомври и гостуването в Монтана ще е третото му представяне пред публика.