ВЛАДИ ВЪРГАЛА И ЕЛЕН КОЛЕВА ГОСТУВАТ ПРЕЗ АВГУСТ В МОНТАНА

И през месец август Драматичен театър – Монтана ще отвори врати за почитателите на театралното изкуство.
На 29 август Влади Въргала, Елен Колева и трупата на шуменския театър ще са гости на Монтана с комедията от Дарио Фо „Едно на лице – две на опаки“. Режисьор на постановката е Михаил Петров, сценограф и художник на костюмите е Диляна Асенова, а композитор – Пламен Мирчев – Мирона. В ролите, освен Владислав Карамфилов – Въргала и Елен Колева, участват: Милен Димитров, Стефан Сотиров, Михаил Скуджов, Кольо Стайков, Марина Мозжухина, Валентин Ченков, Любен Попов и Валери Зарков.
Комедията „Едно на лице –две на опаки“ е написана в духа на най-ярките комедии, в много моментистигаща дори до фарс.
За представлението режисьорът Милен Петров казва: „Нашият спектакъл е краен, артистичен, фантасмагоричен, доближаващ се до „комедия дел арте“, но с драматичен привкус. На финала, добрият, честния, романтичния герой, отново го прибират в лудницата. Кажеш ли истината, вече си готов за там. Системата те прибира на „топло“.
Живеем в един объркан, деформиран свят – такъв е моделът на системата. И ако не можем да се преборим с нея, поне нека й се надсмеем. Смехът е един от малкото начини да оцелеем.“

Комедията на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ Шумен „Едно на лице – две на опаки“ ще гостува в Голяма зала на Драматичен театър – Монтана на 29 август от 19,30 часа.